Make art that sells: Illustrating children’s books

Een van de cursus platformen waar ik de afgelopen twee jaar het meest van geleerd heb is Make Art That Sells (MATS). De naam zegt het eigenlijk al, de cursussen van MATS worden afgestemd op de vraag in de markt. Er zijn verschillende cursussen, sommigen live anderen kun je op je eigen tempo volgen.

Mijn persoonlijke favoriet waar ik ontzettend veel van geleerd heb is de cursus Illustrating Children’s books. Deze cursus heb ik nu twee keer gedaan en ik blijf er van leren.

De docenten Lilla Rogers en Zoe Tucker hebben een enorme expertise en leren je in 5 weken de basis van wat je nodig hebt om een kinderboek te illustreren. Het is overigens geen cursus waar je leert tekenen maar meer welke elementen je nodig hebt om een kinderboek te illustreren.

Er zijn cursisten van alle niveaus. Sommigen zijn al jaren professioneel illustrator anderen beginnen net. De community is geweldig ondersteund en ook al sta je zelf misschien nog aan het begin van je illustratie reis, alleen al door de live reviews en de voorbeelden van anderen leer je ontzettend veel!

MATS-mini’s

Nog een van de voordelen van de MATS cursussen, Lilla maakt de cursus behapbaar, zo werk je bijvoorbeeld met mini-opdrachten waardoor de grote opdracht van de week uiteindelijk minder intimiderend is.

Wil je meer van mijn werk zien dat ik heb gemaakt tijdens de cursussen van Make art that sells?

Check hier mijn portfolio.

girl hugs balloon Make art that sells

Deze illustratie maakte ik de eerste keer dat ik deze cursus volgde.

make art that sells illustrating children's books

MATS A + B

Een andere aanrader is Hot markets for your art A + B. Met deze twee cursussen heb je als je klaar bent een aantal geweldige stukken voor je portfolio. Bovendien ontdek je welke markt jou het meest aanspreekt. De cursus is zo opgebouwd dat je een stuk maakt voor elke markt. Een aantal van mijn favoriete markten waar je voor kunt illustreren zijn: Kinderboeken, wenskaarten, home decor, surface design en baby kleding (beide patroon ontwerp.) Maar er zijn er dus nog veel meer!

Make art that sells ICB
deer and bird present in winter
kitchen print vintage
half spread children's book
make art that sells drawing faces

MATS drawing faces

Een van de andere cursussen waar ik super veel van geleerd heb is MATS drawing faces. Deze cursus is niet live dus je kunt hem op je eigen tempo volgen. Hierin geeft Lilla je heel veel tips over het tekenen van gezichten. Een van de lessen gaat over het tekenen van kinder gezichten. De afbeelding met het verdrietige meisje maakte ik voor deze cursus (samen met nog een hele serie andere kinderen want ik had de smaak te pakken na deze cursus!

 

Make art that sells: Bootcamp een dikke aanrader voor het boosten van je portfolio

Bootcamp is echt geweldig leuk! In vier maanden krijg je vier opdrachten. Je hebt dus een maand de tijd voor iedere opdracht. Deze cursus is niet live maar in de groep op Facebook zie je elkaars werk en kan je om feedback vragen. De MATS community is heel fijn, er wordt vriendelijk en opbouwend met elkaar om gegaan. Deze eerste waren mijn favorieten van afgelopen jaar, de voorkant voor een journal en een pagina voor een graphic novel.

En dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod van de MATS cursussen. Voor mij werken ze als een trein!

 

 

make art that sells Bootcamp
portrait Viola Davis with quote
grapic novel page
girl on globe

Pin It on Pinterest