Wie is Maruga.nl?

Hallo! Ik ben Maruga Koops, illustrator en vormgever.

Bedenken, ontwerpen en maken, dat is wat ik met liefde doe! Mijn stijl kenmerkt zich als vrolijk, licht en speels. Op deze pagina lees je meer over mij, hoe mijn passie voor creëren begon en wat ik nu doe.

Hoe het begon

Als kind tekende ik al graag, maar ik maakte er niet gelijk mijn vak van. Tijdens een mooie carrière in de kinderopvang en als pedagoog zocht ik een uitlaatklep. Na het lezen van een artikel over het vinden van je passie door te bedenken wat je als kind graag deed, kwam tekenen weer terug in mijn leven. Ik oefende veel en volgde workshops en cursussen. Ook begon ik met stempels maken. Ik ontdekte dat dit was waar ik écht blij van werd: creëren en anderen blij maken met mijn creaties. Daarom ben ik in 2018 gestart als zelfstandig illustrator en vormgever. Een beslissing die me elke dag weer blij maakt.

 

foto van Maruga, het gezicht achter Maruga.nl

foto: Karin Vlugter photography

illustratie potlood en pen met lief gezichtje

Wat doet Maruga nu?

Ik illustreer dagelijks: in opdracht of gewoon voor mezelf. Mijn werk loopt uiteen: van het illustreren van boeken tot het maken van logo’s, geboortekaartjes en patronen.
Mijn illustraties maak ik vooral digitaal in het tekenprogramma Procreate. Ook werk ik met creatieve programma’s zoals Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop.

Sommige illustraties breng ik tot leven in handgesneden stempels. Ik vind het erg fijn om naast digitaal zo ook met mijn handen te werken. Het liefst teken ik mensen, dieren en dingen uit de natuur. Ik geef mijn illustraties graag iets liefs mee. Daardoor zijn ze ook zeer geschikt voor kinderboeken.

Mijn missie? Een glimlach op jouw gezicht toveren met mijn creaties.
Ben jij wel toe aan zo’n glimlach? Neem dan contact met me op! 

Pin It on Pinterest