Wie is Maruga.nl?

Hallo! Ik ben Maruga Koops, illustrator en vormgever.

Bedenken, ontwerpen en maken, dat is wat ik met liefde doe! Mijn stijl kenmerkt zich als vrolijk, vriendelijk en speels. Meer weten over wie ik ben? Lees snel verder. 

Wat doet Maruga?

Ik illustreer dagelijks: in opdracht of gewoon voor mezelf omdat ik nu eenmaal het allerliefst teken. Mijn werk loopt uiteen: van het illustreren tot het maken van illustratieve logo’s, geboortekaartjes en dessins.

Mijn illustraties maak ik vooral digitaal in het tekenprogramma Procreate. Ook werk ik met software zoals Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop. Ik houd ervan nieuwe dingen te leren en toe te passen.

Ik vind het erg fijn om naast digitaal ook met mijn handen te werken bijvoorbeeld door stempels te snijden of te experimenteren met teken en schilder materialen. Het liefst teken ik mensen, dieren en dingen uit de natuur en geef mijn illustraties graag iets liefs mee. Diversiteit in mijn illustraties vind ik heel erg belangrijk. Als kind miste ik zelf rolmodellen in prentenboeken en illustraties. Mijn illustraties zijn ook zeer geschikt voor kinderboeken.

Mijn missie? Een glimlach op jouw gezicht toveren met mijn creaties.
Ben jij wel toe aan zo’n glimlach? Neem dan contact met me op!

profielfoto van maruga met geïllustreerde bloemen erom heen

foto: Karin Vlugter photography

voorbeeld van illustratief logo met inktpen

Hoe het begon

Als kind tekende ik al graag, maar ik maakte er niet meteen mijn vak van. Tijdens een mooie carrière in de kinderopvang en als pedagoog zocht ik een uitlaatklep. Na het lezen van een artikel over het vinden van je passie door te bedenken wat je als kind graag deed, kwam tekenen weer terug in mijn leven. Ik oefende veel en volgde workshops en cursussen illustratie en vormgeving. Ook begon ik met stempels maken. Ik ontdekte dat dit was waar ik écht blij van werd: creëren en anderen blij maken met mijn creaties. Daarom ben ik in 2018 gestart als zelfstandig illustrator en vormgever. Een beslissing die me elke dag weer blij maakt.

 

Pin It on Pinterest