Wie is Maruga.nl?

Hallo! Ik ben Maruga Koops, illustrator.

Tekenen, bedenken en maken, dat is wat ik het liefste doe! Mijn stijl kenmerkt zich als vrolijk, kleurrijk en speels. Mijn illustraties zijn zeer geschikt voor kinderboeken en educatieve uitgaven maar ik ontwerp ook veel voor ansichtkaarten.

Ik ben getrouwd met Rob en heb twee dochters en een zwarte kat die Chester heet. We wonen in Utrecht Leidsche Rijn. 

Meer weten over wie ik ben? Lees snel verder. 

 Wat doet Maruga?

Ik illustreer dagelijks: in opdracht of gewoon voor mezelf omdat ik nu eenmaal het allerliefst teken. 

Mijn illustraties maak ik vooral digitaal in het tekenprogramma Procreate. Ook werk ik met software zoals Adobe Illustrator en Photoshop. Ik houd ervan nieuwe dingen te leren en toe te passen.

Ik vind het erg fijn om naast digitaal ook met mijn handen te werken bijvoorbeeld door stempels te snijden of te experimenteren met teken en schilder materialen. Het liefst teken ik mensen, dieren (katten) en dingen uit de natuur en geef mijn illustraties graag iets liefs mee.

Naast het maken van illustraties ontwerp ik ook geboortekaartjes dit laatste doe ik samen met mijn zus onder de naam Kichinichi. Wij ontwerpen geboortekaartjes op basis van handgemaakte rubber stempels.

Diversiteit in illustraties

Diversiteit in mijn illustraties vind ik heel erg belangrijk. Wanneer een kind zich kan herkennen in de wereld om zich heen, voelt het zich gezien en krijgt het gevoel dat het er mag zijn.  Als kind miste ik zelf rolmodellen in prentenboeken, speelgoed en illustraties. Dat is een van de redenen waarom het voor mij nu zo belangrijk is ervoor te zorgen dat kinderen (en volwassenen) zichzelf terug zien in de boeken en producten die ik maak!

Mijn missie? Illustraties maken waarin iedereen zich kan herkennen

Wil je samenwerken of weten wat de mogelijkheden zijn? Mail mijn agenten Susan en Kim van Lilla Rogers studio. Lilla Rogers studio is gevestigd in de Verenigde Staten, communicatie met mijn agenten is in het engels. Liever eerst contact met mij? Dat mag natuurlijk ook. Stuur me een berichtje via het contactformulier en ik neem graag contact met je op!

Hoe het begon

Als kind tekende ik al graag, maar ik maakte er niet meteen mijn vak van. Tijdens een  carrière in de kinderopvang en later als pedagoog zocht ik een uitlaatklep. Na het lezen van een artikel over het vinden van je passie door te bedenken wat je als kind graag deed, kwam tekenen weer terug in mijn leven. Ik oefende veel, niet een beetje maar heel veel en volgde workshops en cursussen over illustratie en vormgeving. Ook begon ik met stempels maken. Ik ontdekte dat dit was waar ik écht blij van werd: creëren en anderen blij maken met wat ik maak. Daarom ben ik in 2018 gestart als zelfstandig illustrator. Een beslissing die me elke dag weer blij maakt. 

In 2019 werd ik benaderd door één van de agenten van Lilla Rogers studio. Lilla had mijn werk gespot op mijn Instagram account en vroeg ik of ik mee wilde doen aan de cursus Illustrating children’s books van Make Art That Sells. Volgens haar was mijn werk heel geschikt voor het illustreren van kinderboeken. De cursus was geweldig, ik leerde zo veel! Na nog een aantal cursussen van Make art that sells en een paar videobel sessies met Lilla boden ze me vertegenwoordiging aan! Voor mij echt een droom die uit is gekomen en hèt bewijs dat je passie volgen de juiste weg is. 

 

 

foto van Maruga
voorbeeld van illustratief logo met inktpen

Illustratie uit: Nine en Mella; Bij ons thuis

diverse kinderen bij buurt bibliotheek

Pin It on Pinterest