Wie is Maruga.nl?

Hallo! Ik ben Maruga Koops, illustrator en vormgever.

Bedenken, ontwerpen en maken, dat is wat ik met liefde doe! Mijn stijl kenmerkt zich als vrolijk, kleurrijk en speels. Meer weten over wie ik ben? Lees snel verder. 

Wat doet Maruga?

Ik illustreer dagelijks: in opdracht of gewoon voor mezelf omdat ik nu eenmaal het allerliefst teken. Naast het maken van illustraties ontwerp ik ook geboortekaartjes dit laatste doe ik samen met mijn zus onder de naam Kichinichi. Wij ontwerpen geboortekaartjes op basis van handgemaakte rubber stempels.

Mijn illustraties maak ik vooral digitaal in het tekenprogramma Procreate. Ook werk ik met software zoals Adobe Illustrator, Indesign en Photoshop. Ik houd ervan nieuwe dingen te leren en toe te passen.

Ik vind het erg fijn om naast digitaal ook met mijn handen te werken bijvoorbeeld door stempels te snijden of te experimenteren met teken en schilder materialen. Het liefst teken ik mensen, dieren en dingen uit de natuur en geef mijn illustraties graag iets liefs mee. Diversiteit in mijn illustraties vind ik heel erg belangrijk. Als kind miste ik zelf rolmodellen in prentenboeken en illustraties. Mijn illustraties zijn ook zeer geschikt voor kinderboeken.

Mijn missie? Illustraties maken waarin iedereen zich kan herkennen

Wil je samenwerken of weten wat de mogelijkheden zijn? Mail mijn agenten Susan en Kim van Lilla Rogers studio. Lilla Rogers studio is gevestigd in de Verenigde Staten, communicatie met mijn agenten is in het engels. Liever eerst contact met mij? Dat mag natuurlijk ook. Stuur me een berichtje via het contactformulier en ik neem graag contact met je op!

Hoe het begon

Als kind tekende ik al graag, maar ik maakte er niet meteen mijn vak van. Tijdens een mooie carrière in de kinderopvang en als pedagoog zocht ik een uitlaatklep. Na het lezen van een artikel over het vinden van je passie door te bedenken wat je als kind graag deed, kwam tekenen weer terug in mijn leven. Ik oefende veel, niet een beetje maar heel veel en volgde workshops en cursussen illustratie en vormgeving. Ook begon ik met stempels maken. Ik ontdekte dat dit was waar ik écht blij van werd: creëren en anderen blij maken met mijn creaties. Daarom ben ik in 2018 gestart als zelfstandig illustrator en vormgever. Een beslissing die me elke dag weer blij maakt. 

In 2019 werd ik benaderd door één van de agenten van Lilla Rogers studio. Lilla had mijn werk gespot op mijn Instagram account en vroeg ik of ik mee wilde doen aan de cursus Illustrating children’s books van Make Art That Sells. Volgens haar was mijn werk heel geschikt voor het illustreren van kinderboeken. De cursus was geweldig, ik leerde zo veel! Na nog een aantal cursussen van Make art that sells en een paar videobel sessies met Lilla boden ze me vertegenwoordiging aan! Voor mij echt een droom die uit is gekomen en hèt bewijs dat je passie volgen de juiste weg is. 

 

 

 

 

foto van Maruga
voorbeeld van illustratief logo met inktpen

Pin It on Pinterest