foto van Maruga, het gezicht achter Maruga.nl

foto: Karin Vlugter photography

illustratie potlood en pen met lief gezichtje

Over Maruga.nl

Hallo! Ik ben Maruga Koops, illustrator en vormgever.

Ik ben half Antilliaans/ half Nederlands, in 1974 geboren en een vrolijke introvert. Getrouwd met een hele leuke man waar ik ook geregeld mee samenwerk. Samen hebben we twee prachtige dochters.  

Hoe het begon

Vroeger tekende ik al graag, voornamelijk poppetjes en dieren het liefst met een schattig uiterlijk. Daarna tijdens mijn middelbare school tijd kreeg ik andere interesses en liet het tekenen liggen. Na de geboorte van mijn eerste dochter pakte ik het tekenen weer op nadat ik een artikel las in Flow magazine over het tekenen van poppetjes. 

Sindsdien is creatief bezig zijn weer onderdeel van mijn dagelijks leven en volgde ik verschillende cursussen, trainingen en workshops op het gebied van illustratie, vormgeving en hoogdruk technieken. 

Wat doet Maruga.nl

Mijn illustraties creëer ik vooral in Procreate en daarnaast maak ik gebruik van de standaard software programma’s zoals Illustrator, Indesign en Photoshop. Maar ook analoge technieken hebben een speciale plek in mijn hart. Ik maak bijvoorbeeld handgesneden stempels die ik gebruik om digitaal illustraties mee te creëren bijvoorbeeld voor geboortekaartjes.  

Illustreren doe ik dagelijks, in opdracht of gewoon voor mezelf. Veel van mijn illustraties deel ik op mijn Instagram account  maruga.nl en op stamp_a_day vind je mijn handgesneden stempels.

Mijn  grootste inspiratiebron zijn mensen, dieren en de natuur. Ik teken graag dingen die iets liefs hebben. Mijn illustraties zijn ook zeer geschikt voor kinderboeken.

 

Het is mijn missie om met mijn illustraties een lach op het gezicht van anderen te brengen!

Pin It on Pinterest