Making art every day, eigenlijk maak ik het liefst iedere dag wel iets. Of dat nu een stempel, een kleine tekening of een illustratie is dat maakt me niet zoveel uit. Het hangt vaak af van mijn bui, of ik iets iedere dag al doe, bv als ik veel stempels gemaakt heb, dan heb ik na een tijdje meer zin om iets digitaals te maken of juist andersom. Op dit moment ben veel bezig met het illustreren met stempels voor de geboortekaartjes van KICHINICHI daarnaast ben ik volop bezig met het uitwerken van illustraties voor het boek Kantoordieren dat ik samen met mijn man Rob aan maken ben.

Daardoor komen vrije projecten, gewoon fijn iets maken dat niet perse ‘goed’ of ‘iets’ hoeft te worden in het gedrang. Jammer want door dat soort projecten kan je volop je experimenteren, krijg je weer nieuwe ideeën en zijn ook goed voor de ontspanning. Geen stress met deadlines of voldoen aan verwachtingen van anderen want je doet het helemaal voor jezelf!

Making art every day

Onlangs ben ik voor het project Kantoordieren veel meer gaan tekenen op mijn Ipad Pro met het programma Procreate. Daadoor kwam ik terecht op de website van Lisa Bardot die penselen verkoopt voor Procreate. Ik melde me aan voor haar nieuwsbrief en zag dat ze de host was van een challenge: Making art every day. Onlangs sprak ik er met een vriendin over dat als je voor je werk bezig bent met illustratie en ontwerpen je vaak weinig tijd maakt voor vrije projecten terwijl dat juist zo belangrijk is. Dus besloot ik mee te gaan doen met deze challenge. Wel op mijn eigen voorwaarden want het moet vooral leuk en stimulerend zijn en niet een ‘moetje’ want dan schiet het z’n doel voorbij.

Waar ik wel voor moet waken bij een challenge als deze is dat ik te lang werk aan een illustratie, een schets of snelle doodle is ook goed. Niet te veel perfectioneren dus want het is eigenlijk nooit echt af. Een goede leerschool voor mij.

roze rood vogeltje in aquarel stijl geschikt voor kinderboek

Hierboven zie je een van de illustraties die ik gemaakt heb tijdens de eerste week van de challenge. Mijn doel is om de opdrachten die ik inspirerend vind te maken en ik moet er voldoende tijd voor hebben. Verder experimenteer ik met verschillende penselen, kleur palletten, structuren en achtergronden in Procreate. En ondertussen vul ik ook mijn portfolio met het werk waar ik heel blij mee ben.

Pin It on Pinterest