In deze post laat ik je zien hoe je kunt stempelen met simpele vormen. Je zal zien dat je daar ontzettend leuke creaties mee kan maken. Extra leuk vind ik dat je dit ook heel goed met kinderen kunt doen. Kinderen gaan helemaal los als ze zelf mogen bouwen met stempel vormen.  Mijn twee dochters wilde heel graag meedoen toen ze me bezig zagen met de vormen en natuurlijk mochten zij ook hun eigen creaties maken. 

 

Een huisje stempelen met simpele vormen

Een van de simpelste dingen om te maken met stempel vormen zijn huisjes. Het enige dat je nodig hebt zijn wat vierkanten, rechthoeken en driehoeken in verschillende formaten. Zoals je hiernaast kunt zien geeft het een leuk effect om ze in verschillende kleuren inkt af te drukken. Voor deze huisjes gebruikte in Versafine Clair, dit is mooie heldere inkt. Wil je meer weten over het gebruik van verschillende soorten inkt? Lees dan hier mijn blog over mijn favoriete soorten stempelinkt

Een bos vol vormen 

 Ook bomen kun je heel goed stempelen met simpele vormen.
Je hebt een lange dunne rechthoekige stempel nodig en driehoeken en cirkels, dan kom je al een heel eind. Daarnaast kan je ook halve cirkels, ovalen gebruiken.
 

Een grote cirkel vormt een boom maar met heel veel kleine cirkels krijg je weer een hele andere look. Omdat de inkt een beetje doorschijnt krijg je een speels effect. Voor dennenbomen werken driehoeken heel goed, gebruik er één voor een klein boompje en stapel ze op elkaar voor een reuze den.

Je kunt uit de vormen ook delen wegsnijden voor wat meer effect. Bij de ronde boom met spiraal vorm heb ik een halve cirkel gebruikt en die aan elkaar gestempeld. 

Ik heb voor deze bomen groen en bruin gebruikt maar het is ook juist leuk om allerlei verschillende kleuren te gebruiken. 

Genoeg om mee te experimenteren!

Rockster 

Een van mijn dochters stempelde deze geweldige rockster. Ze gebruikte rechthoeken, cirkels, een halve cirkel, vierkantjes en een golvende lijn. 

Dochter twee ging voor een meisje en een jongen met een ballon. Ook zij maakte gebruik van dezelfde vormen en een kruisje en een driehoek.

Je hoeft je natuurlijk niet te laten beperken door alleen het gebruik van stempels. Je kunt een simpele vorm ook heel goed als basis gebruiken voor een illustratie door er dingen bij te tekenen. Maar daarover een andere keer meer!

Het is met kinderen heel goed te doen, stempelen met simpele vormen. Eerst moeten ze er even in komen om in vormen te denken maar als ze de smaak eenmaal te pakken hebben komen er de leukste dingen uit.

Beide dames waren er ruim een uur mee zoet en heel tevreden met hun creaties. Het was natuurlijk helemaal leuk toen ik ze vroeg of ik foto’s voor mijn blog mocht maken!

Het is ook een leuke activiteit om in een groep te doen.

stempelen met simpele vormen for fun

Stempelen met vormen is laagdrempelig, iedereen kan het en het is gewoon ontzettend leuk om te doen.

Ik heb zelf altijd een kladje naast me zodat ik wat dingen kan uitproberen, welke kleuren werken goed bij elkaar en soms merk je door vormen bij elkaar te stempelen dat er iets uit komt dat je niet had verwacht. Het hoeft ook niet iets te worden. Je kan met vormen ook prachtige patronen stempelen. Gewoon beginnen en er op los experimenteren, just for fun! 

Wil je zelf ook graag stempels leren maken? In mijn workshops Leer ik je hoe je je eigen stempels kunt snijden. Op mijn Instagram account @maruga.nl zie je regelmatig voorbeelden van hoe ik mijn stempels gebruik.

 

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het me gerust weten in de reacties hieronder, ik denk graag met je mee.

Pin It on Pinterest