Helemaal opgaan in het moment en alles even loslaten. Dat is een van de dingen die ik vaak terug hoor na de workshop stempels maken. Stempels maken is een ontspannende bezigheid. Iets met je eigen handen maken geeft veel voldoening.  Je bent zo geconcentreerd aan het werk dat je alles om je heen even vergeet en dat geeft een enorme rust.

We leven in een tijd dat alles snel gaat en veel prefab is. Als je met je eigen handen iets maakt vertraag je, je bent in het moment, jij en dat wat je aan het creëren bent.  Je bent niet zo bezig met het eindresultaat maar vooral met het proces. Het resultaat is overigens eigenlijk altijd mooi soms juist in zijn imperfectie. Onverwachte pareltjes die omhoog komen drijven als je aan het werk bent of wanneer je je eerste afdruk maakt. Handgemaakte stempels zijn heel eigen en uniek en je weet zeker dat er maar een van op de hele wereld is.

Wat doe ik met al die stempels?

Een veelgestelde vraag die ik krijg is, wat moet ik dan met die stempels doen?  Een paar van de dingen die ik graag doe met mijn stempels zijn:

  • Notitieboekjes bedrukken
  • Labels bedrukken
  • Een logo op een product drukken
  • Textiel bedrukken zoals tote-bags, t-shirts of een tafelkleed
  • Kaarten om te versturen
  • Als illustraties op flyers of in een boek
  • Op digitale producten zoals een kalender of bureaublad achtergrond
  • Patronen maken

Ik kan zo nog wel even doorgaan maar eigenlijk zou je het zelf moeten ervaren!

Vervolg workshop Stempels maken

Ik geef regelmatig de basisworkshop stempels maken. En op 24 maart 2019 geef ik de vervolg workshop stempels maken waarin we dieper ingaan op de mogelijkheden die je hebt met het maken van stempels. Welke soorten stempels je kunt maken, de inkten die je kunt gebruiken voor verschillende projecten en we gaan een stempel uit twee of meer delen maken. Heb je zin in een ontspannende middag voor jezelf waar je iets met je eigen handen gaat maken? Wil je daarnaast je mogelijkheden op het gebied van stempels maken uitbreiden? Geef je dan hier op, er is maar beperkt plaats dus wacht niet te lang.

Van te voren inspiratie opdoen? Op mijn Instagram account Stamp_a_day vind je al mijn stempels.

Pin It on Pinterest