Deze week mocht ik weer een workshop stempels maken in Utrecht geven. Wat een heerlijke club enthousiaste mensen deden er weer mee. Er hing een ontzettend ontspannen en gezellige sfeer. Een aantal deelnemers maakte zelfs twee of drie stempels. De workshop wordt gegeven in atelier de Pauw in hartje Utrecht, een inspirerende plek waar de creativiteit vanzelf gaat stromen.

Wat doen we allemaal tijdens de workshop stempels maken in Utrecht?

Tijdens de workshop gaan we na een korte introductie van de materialen en stappen die je neemt, meteen praktisch aan de slag.
Na het maken of uitzoeken van een tekening of afbeelding beginnen de deelnemers met het uitsnijden van hun stempel.
Als workshopleider loop ik rond, help waar nodig en geef ik adviezen over keuzes die je kan maken over hoe je stempel er uit komt te zien. Wil je een positief (donkere lijnen blijven zichtbaar) of juist negatief (donker vlak met witte lijnen) of een combinatie van beiden? Er zijn zoveel mogelijkheden! Tijdens deze workshop stempels maken werd hier volop mee geëxperimenteerd. Tot slot druk je je stempel af op een notitieboekje of een zakje dat je met je stempel(s) mee naar huis neemt.

Kan ik dat wel een stempel maken?

Een veelgestelde vraag die ik krijg vooraf aan de workshop; Ik kan niet goed tekenen of ik heb nog geen idee of ontwerp voor een stempel kan ik deze workshop dan wel volgen? Mijn antwoord hierop is standaard: maak je daar vooral geen zorgen over. Er zijn volop boeken aanwezig waar je inspiratie kunt op doen of waar je een afbeelding uit kunt overtrekken. Dus mocht je twijfels hebben, ben je bang dat je niet goed genoeg kunt tekenen maak je geen zorgen. Een stempel van een voorbeeld afbeelding maken die je mooi of inspirerend vind is helemaal niet erg, dat doe ik zelf ook wel eens als ik geen inspiratie heb.

Wil jij ook een stempel leren maken?

Op zondag 28 oktober staat er weer een nieuwe workshop stempels maken in Utrecht gepland. Geef je hier snel op want de workshop zit meestal snel vol. Wil je alvast inspiratie opdoen en zien wat voor soorten stempels je kunt maken? Check mijn Instagram pagina stamp_a_day

 

Pin It on Pinterest