2019, een nieuw jaar met nieuwe doelen en plannen.
Zoals ieder jaar denk ik aan wat ik graag zou willen, ik ben vol van wensen en dromen.
Maar met alleen dromen kom je niet erg ver.
Een doel zonder plan is slechts een wens‘. Een treffende quote, want zolang het blijft bij het formuleren van doelen zonder hier acties aan te koppelen komt er meestal maar weinig van terecht. Maar hoe kom je nu van droom naar plan? 

Van dromen naar doelen

Eind 2017, besefte ik dat ik het anders moest gaan aanpakken. Ik had allerlei wensen en verlangens. Ik wilde meer focus krijgen omdat ik zoveel leuk vond om te doen. Haken, borduren, stempels maken, tekenen. Maar ik wilde ook werken met waterverf en gouache en daarnaast de programma’s uit de Creative suite van Adobe goed onder controle krijgen zodat ik bijvoorbeeld herhalende patronen kon leren maken. In 2017 was ik al een Etsy winkel gestart waar ik mijn zelf gemaakte spullen wilde verkopen. Maar van al mijn dromen kwam maar weinig terecht. Ik was vooral bezig met dromen en verlangen.

Ook het krijgen van meer focus lukte niet echt en ondertussen voelde ik eigenlijk alleen maar onrust en werden al die dromen en verlangens verre van vervuld. Ik moest het over een andere boeg gooien en actie gaan ondernemen. 

Jouw Beste Jaar

Hoe pak je zoiets aan? Het e-book ; ‘Your Best Year 2018’ van Lisa Jacobs zette mij op het juiste spoor. Het is in het engels geschreven en heel goed leesbaar met veel voorbeelden.
Mede dankzij dit boek is het me gelukt om mijn dromen en wensen om te zetten in concrete plannen en acties. Het is hier nu gratis te downloaden. In het boek wordt er eerst de vergelijking gemaakt tussen ondernemers en topsporters. Vervolgens kijk je terug op het afgelopen jaar. Wat wil je het allerliefst, wat ging er goed, waar ben je trots op. Maar ook de andere kant, waar kan het beter, waar heb je kansen laten liggen, waar schaam je je eigenlijk een beetje voor etc. Daarna ga je concrete plannen maken voor het jaar dat voor je ligt. Alleen al deze dingen in kaart brengen hielpen mij inzicht te krijgen in wat ik echt wilde, mijn passie en dat, dat was waar mijn focus zou moeten liggen. 

Plannen voor 2019

Ook dit jaar heb ik eerst terug gekeken naar het afgelopen jaar. Ik was blij verrast met het resultaat. Veel van de doelen die ik gesteld had heb ik gehaald!

Voor 2019 heb ik het e-book er weer bij gepakt. Het werkboek waarin je plannen concreet uitwerkt per maand heb ik wat aan moeten passen omdat de data uit 2018 zijn maar dat is prima te doen.
Mijn doelen voor dit jaar met bijbehorende plannen zijn gemaakt en ik kijk er naar uit om mijn dromen voor dit jaar te gaan verwezenlijken.

Ik wens jou veel succes met jouw dromen, doelen en plannen voor 2019!

In mijn nieuwsbrief houd ik je graag op de hoogte van mijn plannen. Wil je deze ontvangen? schrijf je dan hier in.

Pin It on Pinterest