Afgelopen maand gaf ik weer een workshop stempels maken op locatie. Deze middag was ik in Amsterdam met mijn koffer vol met materialen om stempels te maken.

Vaak worden deze workshops aangevraagd door mensen die samen met hun team stempels willen leren maken. Deze workshop mocht ik geven aan een club van 6 mensen als een verjaardagscadeau.

Wat een ontzettend leuk idee om dat met een groepje mensen aan de jarige te geven en je hebt zelf ook meteen een leuk middag!

Kan ik dat wel stempels maken?

Alleen de jarige had al enige ervaring met het werken met een guts, de rest niet of nauwelijks. Vaak geven mensen aan dat ze ooit vroeger op school wel eens in linoleum hebben gegutst. Het rubber dat we gebruiken voor de workshop is een stuk dikker, flexibeler en makkelijker om te snijden.

De eerste reactie van de rest van de deelnemers was: spannend! Maar toen iedereen na de uitleg meteen praktisch aan de slag kon gaan was er van spanning nog weinig te merken.

Mijn advies is altijd om te beginnen met een stempel die niet al te ingewikkeld is zodat je kan voelen hoe een guts werkt en een goed gevoel te krijgen na je eerste stempel zodat je ook aan een volgende wil beginnen. Bovendien loop ik steeds rond om te helpen bij vragen en om handige tips te geven.

Stuk voor stuk werden er door de deelnemers 2 of meer stempels gemaakt en toen het tijd was om af te gaan ronden wilden ze eigenlijk nog wel doorgaan.

Ik heb altijd kleine katoenen zakjes en notitieboekjes bij me om de stempels op af te drukken om te zien hoe je je stempel kunt gebruiken en dat is meteen een mooi einde van de workshop. 

voorbeelden van stempelafdrukken na workshop stempels maken

Hier zie je het eindresultaat van alle stempels na 2,5 uur stempels maken.  

klaar voor de workshop stempels maken op locatie

Iedereen kan stempels maken!

Ik blijf het geweldig vinden om mijn passie te delen met mensen in de workshop stempels maken. Het geeft me een enorm voldaan gevoel als ik aan het einde te horen krijg dat mensen het nog leuker vonden dan ze hadden verwacht. Of dat ze aangeven niet creatief te zijn en dan zulke leuke stempels maken dat ze zichzelf verbazen.  

Wil jij ook een workshop stempels maken volgen?

Lijkt het jou leuk om een keer met een groep mensen stempels te gaan maken? Klik dan hier voor de pagina waarop de workshops staan die ik kan verzorgen. Het enige dat je nodig hebt is een enthousiaste groep mensen die het leuk vinden om samen een creatieve middag of avond te hebben! 

Ik deel op mijn blog regelmatig stempeltips maar ook op mijn Instagram pagina @stamp_a_day of @Maruga.nl vind je heel veel inspiratie voor met maken van stempels.

Pin It on Pinterest